در مطب قبلی بیان شد که چه چیزهایی میتواند یک روستا را از نظر گردشگری و جذب توریست مستعد نماید و همچنین علاقمندی فرزندان ساکنین قبلی خود را که جلائ وطن کرده اند به سفر به روستا و توجه به تاریخ و فرهنگ پدری خود بر انگیزد . و جاذبه های لازم را هم برای سپری کردن اوقات فراغت مردم در آن داشته باشد .
آنچه در اینخصوص در مورد روستای وانشان گفته شد ، با توجه به این پیش فرض بود که به این روستا فقط از دید محلی برای گردشگری به آن نگریست . و نظر به اینکه روستا از نیروهای جوان خالی شده و زمینهای کشاورزی هم مدتهاست تقریبا بدون استفاده مانده اند ، نقش اصلی روستا که تولید محصولات کشاورزی و دامی میباشد ، دارد به فراموشی سپرده میشود . در صورت قبول این دیدگاه ، که متاسفانه تا حد زیادی قرین به حقیقت است ، به فاجعه ای در تاریخ خودمان اذعان کرده ایم . یعنی جامعه ای تولید کننده را به مصرف کننده تبدیل کرده ایم . عمق فاجعه زمانی مشخص میشود که ببینیم در حالیکه بموازات تعطیل شدن کار روستا بعضی مراکز مدرن تولیدات دامی و کشاورزی در نقاط دیگر ایجاد شده اند ولی چنانچه بخواهیم خوراکی تهیه کنیم که به سلامت آن اطمینان داشته باشیم و آلوده به انواع سموم و ترکیبات شیمیایی نباشد پیدا نمیکنیم . در صورتیکه همین روستای خودمان میتوانست چنین قابلیتهایی را داشته باشد و با کمی نظارت متخصصانه و توجه به امکانات سنتی موجود ، غذای سالم برای اهالی را تولید نماید .
بنابر آنچه گفته شد ضروریست کوشش بعمل آید تا کار تولید محصولات کشاورزی و دامی دوباره در روستا احیا شود . ارائه راه حل برای اینگونه مسائل شاید برای ما که با مشکلات آن بصورت ملموس آشنا نیستیم کار آسانی نباشد . ولی بعنوان فتح باب میشود اشاراتی به چند مورد کرد تا دیگران هم وارد بحث شوند و در حل مشکلات کمک کنند .
یکی از راههایی که میتواند بعضی از مشکلات را حل نماید ایجاد تعاونیها و یا شرکتهای کوچکی است که بتوانند بعضی از کارهایی را که بصورت انفرادی مقرون به صرفه نیستند انجام دهند . مثلا تعمیر و نگهداری ساختمانهای قدیمی و برف روبی زمستانی آنها را میتوان بعهده یک شرکت کوچک چند نفره گذاشت . و یا یکی از مشکلاتی که گاوداری را مخصوصا برای خانمهای روستا غیر ممکن میکند مربوط به شیردوشی و کارهای جانبی آنست که این را هم شاید بتوان بصورت تعاونی دستگاههای لازم را تهیه تا تسهیلاتی در کار فراهم شود . در رابطه با کشاورزی هم روی آوردن به درختکاری بیشتر و ایجاد سیستم آبیاری موثر و صرفه جویانه میتواند موثر واقع شود .
باید امیدوار بود که در صورت ایجاد حس همکاری و همفکری بین اهالی روستا و وابستگانشان در شهرها ، اقدامات سازنده که موجب رونق کار روستا شود ممکن و استفاده های مادی و معنوی آن هم میتواند همه را برخوردار گرداند . به امید آنروز .
No comments:
Post a Comment